Ekologisuus

Jos ajat – aja taloudellisesti

Kaasuhybridi

Opetusautona on manuaalivaihteinen Seat Arona kaasuhybridi. Kaasuauto on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin bensiini- tai dieselauto. Maakaasun elinkaaren aikaiset kasvihuonekaasupäästöt ovat noin 25 % alhaisemmat kuin bensiinin. Biokaasun päästöt puolestaan jäävät jopa 85 % bensiinin päästöjä pienemmiksi.

Seinäjoen Gasumin kaasuasemalla tankatessa tuen aina biokaasun tuotantoa. Toivottavasti saamme tulevaisuudessa tankattavaksi paikallista biokaasua Atrian yhteyteen rakennettavalta biokaasulaitokselta.

Ei toimitilaa

Outokoululla ei ole toimitilaa. Näin säästyy valaistus- ja lämmitysenergiaa. Tavoitteena on olla pääasiassa autossa opettamassa. Toimitilaa ei tarvita teoriatuntien pitämiseen, koska EAS- ja riskiteoriatunnit ovat nettitunteja. Opetan vain henkilöautolla, joten tarvitsen tilan pelkästään auton säilytykseen. Yrityksen paperiasiat hoidan kotona. Tapaamiset voimme sopia esimerkiksi kahvilaan.

 

ekologinen ajo

Ajotavalla voi vaikuttaa polttoaineen kulutukseen 5 – 15 %. Samalla myös hiilidioksidipäästöt pienenevät. Taloudellinen ajotapa lisää turvallisuutta ja matkustusmukavuutta. Ajoaika ei välttämättä pitene ollenkaan. Myös auton huoltotarve vähenee. 

Outokoulun opetuksessa taloudellinen ajotapa otetaan aina huomioon. Outokoulussa B-kortin ajaville sekä riskikoulutukseen tuleville opetuslupalaisille kuuluu taloudellisen ajon tunti n. 2 kk kortin suorittamisen jälkeen. Myös muut voivat ostaa taloudellisen ajon koulutusta.