Ekologisuus

Jos ajat – aja taloudellisesti

Kaasuhybridi

Opetusautona on manuaalivaihteinen Skoda Kamiq kaasuhybridi. Kaasuauto on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin bensiini- tai dieselauto. Maakaasun elinkaaren aikaiset kasvihuonekaasupäästöt ovat noin 25 % alhaisemmat kuin bensiinin. Biokaasun päästöt puolestaan jäävät jopa 85 % bensiinin päästöjä pienemmiksi.

Seinäjoen Gasumin kaasuasemalla tankatessa tuen aina biokaasun tuotantoa.

Ei toimitilaa

Outokoululla ei ole toimitilaa. Näin säästyy valaistus- ja lämmitysenergiaa. Tavoitteena on olla pääasiassa autossa opettamassa. Toimitilaa ei tarvita teoriatuntien pitämiseen, koska EAS- ja riskiteoriatunnit ovat nettitunteja. Opetan vain henkilöautolla, joten tarvitsen tilan pelkästään auton säilytykseen. Yrityksen paperiasiat hoidan kotona.

 

ekologinen ajo

Ajotavalla voi vaikuttaa polttoaineen kulutukseen 5 – 15 %. Samalla myös hiilidioksidipäästöt pienenevät. Taloudellinen ajotapa lisää turvallisuutta ja matkustusmukavuutta. Ajoaika ei välttämättä pitene ollenkaan. Myös auton huoltotarve vähenee. 

Outokoulun opetuksessa taloudellinen ajotapa otetaan aina huomioon. Myös muut voivat ostaa taloudellisen ajon koulutusta.