Ritu

Viisaus asuu vanhoissa akoissa

Historiikki

Olen Ritva Kari. Synnyin Peräseinäjoella, olen asunut Turussa ja Nurmossa. Nykyinen kotini on Seinäjoen keskustassa Lakeuden Ristin nurkalla.

Perheeseeni kuuluu aviomies ja kaksi nyt jo aikuista lasta. Lapsemme ovat muuttaneet omilleen Helsinkiin ja Tampereelle.

Turussa asuessamme ajoin bussia kolme vuotta Turun ja Helsingin väliä. 1990-luvun alkupuolella opiskelin liikenneopettajaksi Hämeenlinnan ammatillisen opettajakorkeakoulun Liikenneopetuskeskuksessa.

Liikenneopettajana olen toiminut Jalasjärven autokoulussa, Etelä-Pohjanmaan Liikenneopistossa, Movialla ja viimeksi Pro Drivers Ajokoulussa, yhteensä yli 20 vuotta.

Työn lomassa olen päivittänyt Jyväskylän avoimessa yliopistossa kasvatustieteiden perusopinnot. Autokoulun perustamista varten suoritin myös liikenneopettajan erikoisammattitutkinnon osan ”Opetustoiminnan johtaminen ja yrittäjyys”.

Lukion jälkeen minulle ei ollut selvää, minne jatkaisin opiskelemeen, joten hain lähellä olevaan Seinäjoen ammattikouluun autonkuljettajalinjalle. Koulussa opettajat olivat mukavia ja innostavia. Heidän esimerkkinsä pohjalta kiinnostuin liikenneopettajan ammatista.